Dissabte, 10 de maig de 2014

DAMIÀ MATEU I BISA

Celebrem el 150 aniversari del naixement de Damià Mateu. Aquesta conferència és el punt de partida de les celebracions a Peralada, que inclouran una exposició a la Biblioteca. Damià Mateu, amb poc més de 20 anys, va transformar el petit negoci familiar “Hijo de Miguel Mateu” en un complex industrial, editorial i cultural d’excepcional importància a Catalunya.

 

Jordi Nadal, doctor en història de l’art per la Universitat de Barcelona, Catedràtic de la Universitat de València, de Barcelona i de la Pompeu Fabra. Considerat una autoritat en la història del procés d’industrialització a Catalunya i a Espanya. Com a investigador, fins el 1968 la seva dedicació va ser la història de la població, i fins l’actualitat s’ha dedicat a la història industrial. Ha editat i escrit diversos llibres i artícles.

Carles Sudrià, doctor en Ciències Econòmiques per la UAB (1981, Premi Extraordinari de Doctorat). Catedràtic de la Facultat d’Economia i Empresa a la Universitat de Barcelona. Escriu i col·labora en nombroses publicacions amb temes industrials i econòmics.

 

 

 

_

10:30 h.  Cafè de benvinguda

11:00 h.  Conferència. Damià Mateu i Bisa

Ponent: Jordi Nadal i Carles Sudrià

13:00 h.  Tast de vins: La botiga del Celler

14:00 h.  Dinar optatiu: El Grill del Celler

16:00 h.  Visita guiada al Museu del Castell de Peralada

 

_

INSCRIPCIONS

Conferència i Visita 15,00€
Preu del dinar 15,50€

_